dilluns, 20 de juliol del 2009

La Gelida de l'orgull

Salutacions a tots els blocaires!
Aquest era l'escrit que havia de entregar per el llibre de festa major, pero se m'ha passat el plaç per tant, l'escric aqui i intentaré fer-lo arribar a tanta gent com sigui possible:

Orgull: Excés d’estima de si mateix, dels pròpis mèrits, que fa que hom es cregui superior als altres.

Quan hem vaig decidir a fer un escrit per a aquest llibre de Festa Major, vaig pensar en moltíssimes coses per dir. Per tant, després de donar-li voltes he intentat englobar una mica tot el que em preocupa.
El que hem preocupa és que vivim governats per una majoria orgullosa, i a més d’orgullosa, és, o es fa, la sorda; ni escolta, ni es deixa ajudar pels ciutadans.
I és que si es porta a terme alguna acció al poble, és perquè l’equip de govern ho ha volgut així, cap idea bé donada desde un altre banda, es menyspreen les altres idees. M’intentaré explicar amb exemples:
-Estic segur que després de tant parlar de les escales mecàniques, l’equip de govern ha vist que és un projecte absurd, car i sense futur, que hi ha moltíssimes més opcions i prioritats abans de fer unes escales mecàniques, i més en els temps que estem visquent. Però, ai! , se’ls menja l’orgull gelidencs! No faran mai un pas enrere, no acceptaran mai un error,seguiran endavant, perque és la seva manera de fer, tossuda i obstinada.
-Un altre tema que considero plè d’orgull és el tema dels pressupostos d’aquest any. Aquest equip de govern quan estava a l’oposició criticava aferradament el compliment dels terminis per publicar els pressupostos, Ells, aquest any han pressentat els pressupostos amb 3 mesos d’endarreriment.
-O el parking de la vila, també criticaven i pregonaven que el parquing municipal de la vila havia de ser gratuït. i seran els primers en posar barreres al parking de la vila.

A part de l’orgull, tenim el problema de la sordesa voluntaria. Per explicar-me posaré un altre exemple:
-Quan l’equip de govern té gran part del poble en contra d’un projecte com és Can Juncoses, o les escales mecàniques, i moltes d’altres coses més petites que van passant, no pots oblidar els vilatans, la gent que viu a Gelida, i fer com si no els sentissis, com si et fos indiferent el que diguin, la democràcia es basa en escoltar la gent.


Ara bé la reflexió. Es molt fàcil criticar desde l’oposició però, cal esser viu i demanar coses que tu vegis possible i siguis capaç d’assolir. Sinó passa que quan arribes al govern on deies blanc fas negre, i decepciones a moltissima gent. El que no entenc, és el canvi de política sobre el pàrking municipal, potser les còmodes cadires de l’ajuntament fan canviar les idees?
És cert, teniu la majoría absoluta, pero no en totes les propostes.
El que vull demanar com a regal de Festa Major és: Siusplau, per molta majoría que tingueu, apreneu a acceptar els errors i deixeu-vos ajudar pels ciutadans, aquests que viuen i pateixen el dia a dia del poble, ells, de debó saben el que és més adïent, simplement per l’experiencia del dia a dia.


J.Palomera