dijous, 26 de març del 2009

El 1r món!

Bon dia blocaires!

Són les 8:15 del matí i estic a clase de informàtica.

Avui vull fer-vos reflexionar sobre el 1r món és a dir a on vivim, per exemple Catalunya, això és el que en diuen el 1r món.
-Un 1r món amb gran valor econòmic, pero, molt mal repartit.
-Un 1r món obsesionat per els béns económics.
-Un 1r món on, el sentit de la seva població a viure és produir i guanyar diners.
-Un 1r món on, de cada 7 dies, com a mínim 5 se'ls passen treballant.

Sí senyors, aquest és el primer món on presumim viure.
El més trist és la diferéncia entre persones que hi ha, ho definirem.


Pot haver la persona rica de bona casa, normalment, ja li bé de familia. Treballa enxufat en una empressa o n'és l'encarregat. No s'hi cansa massa, treballant. I a final de més s'omple les 8 buxaques del seu pantaló de diners per el seu apreciat temps perdut en una empressa. Tot un sacrifici de aquesta persona no apte per cansar-se.




També trobem la persona que, és la majoría, treballa tot el dia en una feina cansada/repetitiva/rutinaria, i tot per poder arribar a final de més, per poder-se comprar el menjar i quatre tunteries per enganyar-se una feliçitat que no té perque viu, amb sort 2/7 parts de la seva vida només les altres 5/7 parts se les passa treballant.

Pel carrer encara trobem unaltre tipus de persona, no apte a aquest primer món tant perfecte, desde fora. La persona que no treballa, la persona que és passa el dia donant voltes pel carrer, la persona que NO la deixen treballar. Ara, tampoc li deixen demanar diners pels carrers, tampoc li deixen un lloc on dormir ja que no en té, tampoc li deixen dormir al carrer. Si senyor, la solució al problema d'aquesta gent, fer-la invisible.

Aquest és el primer món que hem creat, un primer món amb persones molt riques i benestants, egoistes i insolidàries. Persones atrafeguades que viuen per treballar i treballen per poder menjar. I persones sense un demà clar, afamades brutes i pels carrers de dia de nit, d'hivern a estiu.
Perque?


La cançó:
Equación-Discipulos de otilia



J.Palomera

2 comentaris:

  1. Hola Quim,

    Hem afegit el bloc a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

    T'agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu bloc cap al portal. A la barra lateral trobaràs logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera. Si vols rebre les informacions de la comunitat envia'ns un e-mail a penedesfera@penedesfera.catAl web trobaràs tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

    Salutacions i felicitats pel bloc!

    Daniel García Peris
    www.danielgarciaperis.cat

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó, i precisament el problema és que des de ben petits ens fiquen al cap aquesta forma de viure, aquests valors que ens porten a consumir, a treballar com burros, a seguir les modes, a ser uns conformistes.
    Ho tenen tot molt ben muntat perque sembli que no hi ha alternativa, i ens renten el cervell dia a dia.
    Ens hem de mentalitzar de que un món just i igual és possible, ja no només per nosaltres mateixos, també pels que vindran.

    ResponElimina